Vanmiddag heeft GWVV 1 in Pannerden met 4-3 verloren van RKPSC. Alhoewel GWVV in de 1e helft sterker was, stonden ze in de rust wel tegen een 2-0 achterstand aan te kijken.

Al in de 1e min scoort Bart Wezendonk van RKPSC door een hoge bal die ingebracht wordt en de verdediging van GWVV elkaar aankijkt waardoor hij de bal achter keeper Casper Bussink kan tikken. In de 11e min geeft Ron Prinsen een prachtige crosspass op Jelle Visser op de rechterflank, Jelle gaat hier niet zorgvuldig mee om waardoor de kans om zeep wordt geholpen. In de 16e min ontstaat voor GWVV opnieuw een doelpoging, na de verre ingooi op links wordt deze verlengd met het hoofd door Cas de Neling waardoor Niels Schweckhorst de bal in een fallrucksahe op goal schiet, de keeper weet deze goed te redden. Ook in de 31e minuut is de keeper een sta in de weg als Cas de Neling de bal op aangeven van achteruit op doel schiet. De keeper van RKPSC steekt in uitstekende vorm want ook als Niels Schweckhorst in de 36e minuut uit de draai op goal schiet blokkeert hij het schot. In de 40e min schiet Ron Prinsen vanaf 20 meter hard op goal maar de bal wordt door de keeper overgetikt. RKPSC is in de 43e minuut efficiënter dan GWVV want als RKPSC speler Sven Wezendonk vanaf de achterlijn naar binnen wegdraait van de GWVV defensie weet hij de bal knap in de korte hoek te schieten achter keeper Casper Bussink.

In het eerste kwartier van de 2e helft zien we een ander GWVV. GWVV komt nauwelijks meer weg van de druk van RKPSC en in deze periode weet Pannerden uit te lopen tot 4-0. In de 49e min komt Bram Groes in het centrum heel makkelijk na onduidelijkheid bij GWVV in balbezit, hij schiet vervolgens de bal over keeper Casper Bussink. 3-0. In de 55e minuut is het wederom Sven Wezendonk die scoort, nadat hij de gehele defensie inclusief keeper Casper Bussink weet te passeren en vanaf de achterlijk de bal in het GWVV doel schuift. 4-0.
De wedstrijd lijkt op dat moment gespeeld maar als GWVV in 61e de 4-1 scoort is er nog geloof bij GWVV. De 4-1 komt tot stand nadat Niels Schweckhorst een hoge bal vanaf rechts precies goed krijgt en de bal langszij de keeper schiet. In de 64e minuut valt de 4-2 nadat Jesse Peters een uitstekende pass geeft op de in het centrum vrij staande Ron Prinsen die de bal vervolgens geraffineerd in de rechterbovenhoek krult. In de 67e minuut wordt het 4-3 als Jelle Visser zijn directe tegenstander fraai omzeilt en de bal snoeihard diagonaal laag binnenschiet. In de 71e minuut had Cas de Neling de 4-4 aan kunnen tekenen maar zijn kopbal ging rakelings naast het doel. GWVV geloofde er nog wel in om toch nog de gelijkmaker te scoren maar het laatste kwartier van de wedstrijd werden er te weinig kansen gecreëerd waardoor de gelijkmaker uitbleef. RKPSC had in de 81e minuut de overwinning nog kunnen vergroten maar het schot dat werd afgeleverd werd net overgeschoten. Eindstand 4-3. Vermeldingswaardig is zeker nog dat in de 83e minuut de 16-jarige Sam Overbeek zijn debuut maakte bij GWVV 1.

Volgende week 2e paasdag speelt GWVV 1 in Beek tegen 't Peeske aanvang 14:00 uur.  

Delen