Op een zonovergoten middag werd er op de Bult in Vragender afgetrapt waarbij het meegereisde publiek uit Varsselder-Veldhunten zich afvroeg hoe de mannen van Edwin het voorafgaande 50Bal op zaterdagvond hadden “verteerd”. Op het harde veld van KSV was het voor beide elftallen lastig om verzorgd voetbal te “brengen”. KSV had blijkbaar sowieso het tactisch plan om de lange bal zoveel mogelijk in te zetten en liet GWVV opbouwen. Ook werd de fysieke aanpak niet geschuwd door de mannen van KSV waardoor de scheidsrechter genoodzaaktwerd om enkele gele kaarten uit te delen om het kort te houden.
Uit de 1e vrije trap in de 20e minuut was het raak. Sam Overbeek wist het hoofd van Dominique Seinhorst te bereiken die knap wist binnen te koppen. Het veldoverwicht bleef in handen van GWVV waarbij er in de 1e helft echter geen grote kansen meer werden gecreëerd op 1 na. Wederom een vrije trap van Sam Overbeek werd bij de 2e paal in 1 keer op de slof genomen door Cas de Neling. Het schot ging echter ruim naast. Een speler van KSV had nog geluk dat hij vlak voor rust na een grove overtreding niet zijn 2e gele kaart van de scheidsrechter
ontving.
Na rust komt KSV wat sterker uit de kleedkamer en is het Erwin vd Wolfshaar die in de 54e minuut een bal net voorlangs schiet. Hierna neemt GWVV het spel weer over en krijgt meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden en de wedstrijd te beslissen. Zo heeft Julian Frazer een goede mogelijkheid. Zijn schot wordt onder de lat weggetikt door de keeper van KSV. In de 71e minuut ontstaat er een overtalsituatie waarbij Bart Rots uiteindelijk alleen op de keeper af kan stormen. Zijn schot wordt echter knap uit de benedenhoek gewerkt door keeper Keegstra.
KSV blijft hoop houden op een gelijk spel en neemt meer risico’s door achterin 1 op 1 te gaan spelen en kan daardoor nog meer lange mannen in de voorste lijn posteren. Verdedigend geven de mannen van GWVV niks meer weg en is het Cas de Neling die in de 82e minuut aan alle onzekerheid een eind maakt. Hij krijgt de bal op de 5 mtr lijn aangespeeld, draait knap weg bij zijn directe tegenstanden en schiet de bal daarop in het dak van het doel. 0-2. Dit werd ook de eindstand.
Smetje op de wedstrijd is de blessure van Dirk Jansen die wel een hele korte invalbeurt van zo’n 2 minuten had. Het is te hopen dat de enkelblessure meevalt. De blessure ontstond bij een voorzet waarbij Dirk door zijn enkel zwikte hetgeen niet aan een tegenstander viel te verwijten.

A.s donderdag speelt GWVV thuis tegen AD’69 uit Aalten. Aanvang 20.00 uur.