Gisteren heeft GWVV op ‘t Houtbroek in Breedenbroek met 1-2 gewonnen van Ajax Breedenbroek.
GWVV kwam al heel snel in de wedstrijd door een eigen doelpunt op een 1-0 achterstand. Hierna moest grensrechter Joost Schut zich ivm een blessure laten vervangen door Ramiro Tersteeg.
In de 25e minuut komt GWVV op 1-1, nadat Ron Prinsen een fraaie diepe Boogbal achter de Ajax defensie neerlegt en Jochem Geerts hier goed op anticipeert, de keeper omspeelt, en de bal in het doel schuift. In de 36e min is het Ajax B. die een voorzet bijna in eigen doel werkt. Kort voor rust is Cas de Neling dicht bij de 1-2 als zijn kopbal op de paal komt. Veel kansen zijn er voor Ajax B. niet in de 1e helft. De ploegen zijn qua veldspel op dat moment gelijk aan elkaar. De 2e helft gaat GWVV op zoek naar de voorsprong, maar een redding met de voet van de Ajax B. goalie in de 48e min voorkomt dit nadat Ron Prinsen een bal vanaf rechts bij de 2e paal op goal schiet. In de 63e minuut haalt Cas de Neling de achterlijn en legt terug op de inlopende spelers maar de keeper is alert en kan erger voorkomen. In de 70e minuut redt de keeper als Dirk Jansen een vrije trap op goal schiet. In de 75e min moet de keeper de bal onder de lat vandaan tikken als Ron Prinsen vanuit een moeilijke positie de bal hoog op goal brengt. In de 76e wordt een cornerbal teruggelegd op de zestien waar Ron Prinsen de bal op goal schiet, en de bal door Ajax B. tot corner wordt verwerkt. Het duel lijkt ondanks de aandrang van GWVV op een gelijkspel uit te draaien, maar in de 93e minuut wordt door Sam Overbeek een hoge cornerbal vanaf links in de doelmond geslingerd. De doelman mist de bal en komt terecht bij Cas de Neling die met een slimme voetbeweging zich vrijspeelt en de bal tussen een wir war van Ajax B. spelers in de lange hoek binnenschiet. Eindstand 1-2.

Een wedstrijd die niet van een hoog niveau was maar, waar GWVV beduidend meer balbezit had en zeker hiermee ook meer kanse kreeg.

Kijk hier voor de foto's van deze wedstrijd.

Volgende week speelt GWVV het restant van de gestaakte wedstrijd tegen ‘t Peeske in Beek. De wedstrijd wordt begonnen met 0-2 stand voor GWVV. Aanvang 14:00 uur.