Vanmiddag heeft GWVV 1 een 3-1 zege behaald in de bekerwedstrijd tegen fusieclub vv Montferland. Beide ploegen waren in de 1e helft gewaagd aan elkaar. Toch kwam GWVV al in de 1e minuut op een 1-0 voorsprong. De vrije trap van Sam Overbeek werd in doelmond doorgekopt door Robin Klompenhouwer waarbij de bal in de kluts bij Jochem Geerts terecht kwam die hem binnen kon schieten. 1-0. De 1e helft gebeurde er verder niet veel bijzonders en was Montferland bij corners af en toe gevaarlijk en probeerde GWVV te vaak met lange ballen de spitsen te bereiken.

In de 2e helft was GWVV beter in zijn spelcombinaties en dit leverde enkele kleine kansjes op. In de 60e minuut komt GWVV op 2-0 als een afgeslagen cornerbal in de doelmond door Jim Weykamp op doel wordt geschoten en deze door Robin klompenhouwer onderweg wordt getoucheerd waarmee de bal fraai bij de 2e paal achter de keeper terecht komt. 2-0. Ook de 3-0 van GWVV in de 75e minuut komt uit een dood spelmoment, als een cornerbal van Sam Overbeek door Maarten Wissing op goal wordt geschoten die onderweg nog wordt geraakt door Cas de Neling en binnenvalt. 3-0. vv Montferland die tot dusverre in de 2e helft weinig tegenstand bood kon op het eind nog een treffer aantekenen waarmee de eindstand op 3-1 kwam te staan.

Een verdiende overwinning voor GWVV. Volgende week speelt GWVV de 2e bekerwedstrijd uit tegen Rood-Wit (Groesbeek) aanvang 14:00 uur.

Kijk hier voor de foto's van de wedstrijd GWVV-vv Montferland. 

Delen