Vanmiddag heeft GWVV haar wedstrijd in Megchelen tegen SVGG met 2-1 verloren. De wedstrijd stond niet in het teken van de vele kansen maar wel om de felle uitgevochten duels. In de 17e minuut kreeg GWVV pas haar 1e kansje nadat de keeper de bal niet meteen klemvast had en de inlopende Niels Schweckhorst net te laat kwam. In de 20e minuut heeft SVGG haar eerste kans als een terugvallende bal maar net naast wordt geschoten. Beide ploegen zijn op dat moment gewaagd aan elkaar. Megchelen ziet in de 38e minuut keeper Sven te Kaat een schot in de korte hoek pareren. Net voor rust komt SVGG in de 43e minuut op een 1-0 voorsprong nadat een vrije trap vanaf rechts hoog in het centrum wordt gebracht en de compleet vrijstaande SVGG speler eenvoudig binnen kan koppen. Net na de rust sticht SVGG gevaar als een schot in de 47e minuut maar net over wordt geschoten en een schot in de 48e minuut de bal maar net naast gaat. Met nog een half uur te spelen begint GWVV opportunistischer te voetballen. In de 59e minuut wordt Cas de Neling met een hoge bal van achteruit gevonden en schiet Cas maar net naast. Ook een vrije trap levert GWVV geen doelpunt op want deze wordt overgeschoten. Om meer druk te zetten op de SVGG defensie wordt Tim Jansen gebracht. In 86e minuut komt GWVV dan ook op gelijke hoogte als een hoge bal door de SVGG defensie verkeerd wordt beoordeeld en Niels Schweckhorst de bal bij de 2e paal weet door te tikken en Tim Jansen de bal een laatste zetje kan geven. 1-1. GWVV kan niet lang genieten van de 1-1 want in de 89e minuut wordt een hoge bal gemist in de GWVV defensie en de vrij op links staande SVGG speler de bal kan binnen schieten. 2-1. Eindstand 2-1.

Een duel die niet de boeken in gaat om zijn schoonheid, maar meer om de felle duels waarbij beide ploegen voor de drie punten wilden gaan. De ploegen waren gelijk aan elkaar, maar SVGG die het GWVV tactisch moeilijk maakte ging uiteindelijk toch met de broodnodige 3 punten lopen.

Volgende week is GWVV vrij, en wordt op 6 mei de eerst volgende wedstrijd gespeeld tegen Sp. Rekken in Rekken aanvang 14:00 uur.

Kijk hier voor de foto's van de wedstrijd SVGG-GWVV.  

Delen