Vanmiddag heeft GWVV 1 in Borculo tegen koploper vv Reünie gespeeld. GWVV verloor de wedstrijd met 3-1.

GWVV begon heel goed aan de wedstrijd en had al in de 1e minuut op voorsprong kunnen komen nadat Ron Prinsen in de diepte op maat werd bediend door Cas de Neling. Ron faalde echter in de afwerking hiervan door de bal over te schieten. vv Reünie had in het begin niet echt vat op GWVV omdat GWVV telkens Reünie een stapje voor was op het middenveld. Het meeste gevaar van vv Reunie kwam vanaf de flanken en tot 2x toe werd vanaf rechts de bal maar net voorlangs het doel geschoten. In de 15e minuut schiet Cas de Neling maar net over. Na een half uur spelen komt vv Reunie beter in hun spel en laat GWVV Reünie komen, wat leidt tot enkele gevaarlijke acties. Keeper Sven te Kaat voorkomt in die fase dat GWVV op achterstand komt waardoor de beide ploegen met de brilstand gaan rusten.

Na de rust komt GWVV goed weg, nadat de bal op de paal wordt geschoten. In de 51e minuut wordt een vrije trap door Dirk Jansen met een uiterste redding van de Reünie keeper tot corner verwerkt. In de 54e minuut komt Borculo op een 1-0 voorsprong nadat Reüniespeler Wout Boeijink de GWVV defensie dol speelt en de bal in de verre hoek achter Sven te Kaat schiet. In de 57e minuut komt vv Reünie op 2-0 nadat de bal vanaf de achterlijn wordt teruggelegd op de vijf meter waar spits Musa Dagdelen hem vervolgens binnen kan schieten. GWVV lijkt op dat moment rijp voor een grote nederlaag maar vanaf het moment dat Sven te Kaat de bal op de paal ziet belanden bij een toebedeelde penalty gaat GWVV er weer in geloven. In de 67e minuut krijgt ook GWVV een penalty toegekend nadat Dominiek Seinhorst ten val wordt gebracht. Niels Schweckhorst benut vanaf de elf meter en vindt hiermee de aansluitingstreffer 2-1. In de 72e minuut wordt het schot van Ron Prinsen door de Reünie defensie uit de linkerbovenhoek gewerkt waardoor GWVV tegen de achterstand aan blijft kijken. GWVV probeert met het inzetten van enkele flankspelers nog wat te forceren maar na nog 2 geweldige kansen voor vv Reunie wordt het in de 88e minuut alsnog 3-1 waardoor de wedstrijd definitief gespeeld is. Eindstand 3-1.

Een wedstrijd waarin GWVV het 1e half uur van de wedstrijd een goed wapen gevonden leek te hebben tegen titelkandidaat vv Reünie, maar hierna toch mede door de individuele kwaliteiten bij vv Reunie zijn meerdere hierin moest erkennen.

Volgende week zondag 4 februari speelt GWVV op de Buitenham tegen KSV. aanvang 14:00 uur.

Delen