Afgelopen zaterdag heeft eindelijk de uitreiking van de landelijke dorpsvernieuwingsprijs 2021 plaatsgevonden. Deze stond gepland voor oktober 2021, maar was door Covid '19 uitgesteld.

De uitreiking vond plaats tijdens het Plattelandsparlement in Dalfsen. Dit keer geen bus vol met vrijwilligers, vanwege carnaval. De 3 finalisten waren Luttenberg, Zalk en Varsselder-Veldhunten. Al deze 3 finalisten zijn het afgelopen najaar bezocht. De uiteindelijke winnaar is Zalk geworden. Zij mogen dit jaar meedingen naar de Europese dorpsvernieuwingsprijs. Wij wensen hun daar natuurlijk veel succes. Varsselder-Veldhunten kreeg van de jury de 2e plek toebedeeld in deze landelijke prijs. Wij als Vereniging Dorpsbelangen V-V zijn hier erg content mee. 

"In Varsselder Veldhunten trof de jury een duidelijke visie aan op onderdelen als ‘samenwerken’, ‘naar een groter geheel toe werken’ en ‘met geld weer geld maken’. "Het viel op dat jullie op heel open wijze nieuwe vraagstukken tegemoet treden en processen ingaan en goed anticiperen op veranderende omstandigheden." De jury waardeerde ook de geheel eigen visie om nieuwe impulsen voor het dorp juist ook van buiten te halen."

De afgelopen jaren zijn we in staat gebleken ons als dorp te "verjongen".  De leerlingen aantallen op de basisschool onderstrepen dit.

Het juryrapport heeft veel mooie woorden. Wat ons betreft een mooi compliment aan alle vrijwilligers. Zij zijn ons grootste kapitaal. U wilt daar toch ook graag deel van uitmaken!  Denk mee, praat mee, doe mee.

Je kunt in ons dorps wonen, of er ook leaven. Dat laatste maakt het het wonen er toch veel leuker op !!

IMG 20220515 0001   


dorpsvernieuwingsprijs 


9M4A6623