De afgelopen weken is er door vrijwilligers hard gewerkt om het vrijheidsbeeld te renoveren.Een beeld dat in juni 1946 is ingezegend als dank voor de bevrijding van Varsselder -Veldhunten. De kosten voor het beeld zijn door het dorp destijds bij elkaar gebracht. In overleg met elkaar is vastgesteld dat het mooi zou zijn dat we het beeld zouden kunnen renoveren. De renovatie is afgerond voor 4 mei. Het genevoveerde beeld heeft een beeldbepalende plek " in de tuin van ons allemaal"

Een mooie bloeiende tuin als een plek om elkaar te ontmoeten. Een plek om ook met elkaar jaarlijks stil te staan bij het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en geweld tot niets leidt.

De Viering op 4 mei start om 19.15 in de Kerk en zal even voor 20.00 uur buiten worden voortgezet met het taptoe signaal . Na de 2 stille minuten om 20.00 zal het Wilhelmus klinken en zullen er een 5-tal kransen worden gelegd door oa de gemeente, de schutterskoning, en de jeugdkoningin.

Daarna is er voor iedereen de gelegenheid uw meegebrachte bloem(en) te leggen bij het monument.

Naast het O.L.V Gilde zal er dit jaar ook een speciale gast uit het Highland Valley Pipes and drums corps uit Borculo zijn. Het traditionele doedelzak geluid zal onze bevrijders eren.  

Daarnaast is er van 1 t/m 4 mei elke dag een oorlogs-tentoonstelling geopend in het Kerkgebouw.

Sporen van de Vrijheid, toen en nu is de naam van deze tentoonstelling.

Elke dag zal de Kerk samen met de Mariakapel geopend worden, dus u bent vrij om een keertje binnen te wandelen, geheel vrijblijvend en gratis.

Bekijk hier de metamorfose van het vrijheidsbeeld.

Vrijwilligers en sponsoren bedankt !!

Samen kerkgebouw dorpshuus  
vrijheid