Vanuit de gedachte dat we de buitenruimte rondom het Kerkgebouw aan het herinrichten zijn tot de "tuin van ons allemaal" ( een herdenkings-en bezinningsplek) zijn er weer vorderingen te melden. In overleg met Vereniging Kerkgebouw  en 4/5 comite hebben we gekeken naar de kwaliteit van het Christusbeeld. Een beeld dat in juni 1946 is ingezegend als dank voor de bevrijding van Varsselder -Veldhunten. De kosten voor het beeld zijn door het dorp destijds bij elkaar gebracht. In overleg met elkaar is vastgesteld dat het mooi zou zijn dat we het beeld zouden kunnen renoveren. Hoe mooi is het, als het gerenoveerde beeld, een beeldbepalende plek krijgt aan de voorzijde in de tuin van ons allemaal. Een mooie bloeiende tuin als een plek om elkaar te ontmoeten. Een plek om ook met elkaar jaarlijks stil te staan bij het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en geweld tot niets leidt.

Vanuit die gedachte zijn we ondertussen het Vrijheidsbeeld aan het renoveren, zodat we weer een eigentijdse gedenkplek hebben waar we weer decennia mee vooruit kunnen. Ondertussen zijn de contouren zichtbaar van wat we voor ogen hebben. We zullen 4 mei nog niet alles klaar hebben met wat we voor ogen hebben, maar de plek om te gedenken grotendeels wel.

We hopen op 4 mei hier weer met zijn allen stil te kunnen staan bij wat vrijheid betekent. Juist nu moet er het besef zijn dat vrijheid niet iets vanzelfsprekend is.


Kijk hier voor een overzicht van de voortgang van de metamorfose

03  vrijwilligers bedankt