De afgelopen weken zijn er weer stappen gezet in de voortgang van het project van "Kerkgebouw & Dorpshuus, samen een bron van energie". Door tuinstudio Lippets is een ontwerp gemaakt om de buitenruimte rondom de kerk functioneler te maken.Maar ook met idee om een een "tuin van ons allemaal"te creeeren. Een plek om te gedenken, maar ook een plek om te bezinnen. Maar bovenal een plek waar wandelaars elkaar ontmoeten. Er is een gekozen om het ontwerp zo te maken dat er een verbinding /eenheid ontstaat met het nieuw gecreerde dorpsplein. De beplanting bestaat uit een sortiment van ruim 2000 vaste planten. De eerste 2000 zijn het afgelopen weekend geplant door vrijwilligers. Het restant wordt geplant nadat de funderingen voor de overkapping "gestort"zijn door vrijwilligers.  Dit gaat in overleg met staalbedrijf Tiggelovond - Kok. Dankzij hun kunnen we deze overkapping realiseren. Aangezien we op dit moment ook zien dat vrijheid niet iets vanzelfsprekend is, hebben we ervoor gekozen om ook het vrijheidsbeeld een opknapbeurt te geven. Hiermee samenhangend creeren we oook een nieuwe aankleding rondom het Vrijheidsbeeld. De huidige plantenbak was van een dusdanige slechte kwaliteit dat restauratie geen nut meer had.

Aangezien het creeren van de nieuwe funderingen het nodige graafwerk vereist, kan dit betekenen dat we tijdelijk moeten overgaan tot het afsluiten van de nieuwe verbinding. Veiligheid gaat immers voor alles.

Over veiligheid gesproken, we willen een ieder er nogmaals op wijzen dat de nieuw gecreerde verbinding een wandelpad is en geen fietspad.

Bekijk hier voortgang

20220402 130829 
20220402 0936021