Het Oranje Fonds steunt jaarlijks zo'n 10.000 sociale initiatieven in het Koninkrijk der Nederlanden. Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door de steun van het Oranje Fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij.  Èen van de gesteunde projecten zijn wij. Mede dankzij de steun van het Oranje Fonds hebben wij " 't Dorpshuus" kunnen realiseren.

We wonen in een land waarin elke dag veel mooie dingen gebeuren. Overal zijn mensen te vinden die klaarstaan voor anderen. Dit wil het Oranje Fonds graag laten zien.

Daarom gaat Bart Boonstra in een14-delige serie langs bij projecten die door het Oranje Fonds gesteund worden. Op zoek naar mooie verhalen en de mensen die ze mogelijk maken.
Varssselder-Veldhunten is gevraagd om onderdeel uit te maken van deze mooie verhalen.

logooranjefonds1
Aflevering 5 gaat over't Dorpshuus. Een plek dat meer is dan alleen een stenen gebouw. Een plek met verschillende verschijningsvormen. Binnen en buiten met als jongste loot aan de boom de speel-en beweegplek voor Jong en Oud aan de Leemlandseweg. Bij alle plekken gaat het om mensen, Jong en Oud die elkaar ontmoeten, samen bezig zijn. Deze ontmoetingsplekken geven we met zijn allen vorm.

Dat het Oranje Fonds ons dorp wil gebruiken voor presentatie aan een breed publiek, is een groot compliment aan een ieder die in welke vorm dan ook actief is in Varsselder -Veldhunten. Samen maken we ons dagelijks leven een stukje mooier en werken we samen een vitaal dorp waarin het niet alleen goed wonen is maar ook goed leven is, nu maar ook naar de toekomst !!

"In deze aflevering bezoekt Bart Boonstra een bijzondere plek in de Achterhoek. 't Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten biedt onderdak aan meer dan 20 verenigingen en is een plek waar mensen samen kunnen komen. Waar ze leren werken met groen, dromen over hoe ze de nieuwe Messi kunnen worden en waar ze samen muziek maken."