De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om de wens van kinderen voor een nieuwe speelplek gerealiseerd te krijgen. Op de oproep die we vorig jaar als VDVV gedaan hebben om zich aan te melden voor een werkgroep, hebben diverse dorpsbewoners gehoor gegeven. Zij zijn als werkgroep aan de slag gegaan met de inhoudelijke kant van de speelplek. De samenstelling van deze werkgroep was zeer divers. Ouders met jonge kinderen, basisschoolkinderen, tieners, volwassenen, senioren . Met elkaar hebben zij keuzes gemaakt voor de invulling. Het zou een plek moeten worden voor jong en oud, waarbij ontmoeten maar ook spelenderwijs bewegen centraal staat. Uiteindelijk is hierdoor een speel- en beweegplek voor alle generaties gecreeerd.
De rol en wens van de VDVV was om alle ideen van de werkgroep gefinancierd te krijgen. De financiering hebben we ondertussen zover rond dat de speel – en beweegtoestellen vanaf komende morgen( 4 september) geplaatst gaan worden.

We verzoeken ouders te letten op hun kinderen. Toestellen die vanwege veiligheidsredenenen zijn afgeschermd, mogen nog niet gebruikt worden. Bv. omdat er nog valzand onder aangebracht moet worden.

Werkinuitvoering

Als VDVV zijn wij erg tevreden met het eindresultaat, maar vooral ook met de wijze waarop naar realisatie is toegewerkt: Dóór bewoners, vóór bewoners.

Bent u benieuwd naar de definitieve invulling van de speel-en beweegplek voor Jong en Oud?

presentatieposter nieuw

Delen