ANBI status: Op dit moment ( febr.'20 ) ligt er bij de Belastingdienst een verzoek voor het verkrijgen van de ANBI status.

Wat is een ANBI?

ANBI staat voor een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een voordeel van schenking aan een ANBI is dat de gever zijn schenking geheel of gedeeltelijk in aftrek kan brengen op zijn belastbaar inkomen. Een ANBI is een Algemene Nut Beogende Instelling. De erkenning als ANBI geldt voor onbepaalde tijd, maar de Belastingdienst kan controleren of instellingen individueel aan de voorwaarden voldoen. Het fiscale voordeel van een ANBI-erkenning is dat geen successierecht of schenkingsrecht betaald moet worden over erfenissen en schenkingen. Ook uitkeringen die een ANBI doet in het algemene belang zijn vrijgesteld van het recht van schenking. Verdere voordelen zijn er op het gebied van de Vennootschapsbelasting, Loonheffingen, Overdrachtsbelasting en Inkomstenbelasting.

VDVV informatie

Naam Vereniging Dorpsbelangen Varsselder -Veldhunten  ( VDVV)
RSIN nummer 816445084
Contactgegevens we zijn bereikbaar via emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bestuurssamenstelling  Bestuur
Beloningsbeleid

Het bestuur is onafhankelijk. Hun werkzaamheden doen ze op basis van vrijwilligheid en ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.

Doelstelling

 De VDVV heeft ten doel “met alle binnen haar vermogen liggende middelen de leefbaarheid in Varsselder-Veldhunten voor nu en in de toekomst te bevorderen.”

meerjaren beleidsplan VDVV.pdf