VOORBEREIDING VOOR DE JAARLIJKSE UITVOERING IN VOLLE GANG

Al in september 2018 zijn de regisseur en spelers gestart met de voorbereidingen voor de uitvoering van het stuk “NAASTENLIEFDE EN OUDE BESSEN".


Wekelijks wordt er gerepeteerd in de kelder van Het Dorpshuus, wat in dit geval heel toepasselijk is voor het stuk……..dat zal blijken bij de uitvoering eind maart.

Ook is er al een oefensessie geweest in de sporthal, zodat de spelers zich beter kunnen inleven in de werkelijke afmetingen van het podium, zoals deze zal zijn tijdens de voorstelling. Deze repetitie werd voor het eerst gedaan in de outfit die de spelers zullen dragen in hun rol tijdens de uitvoering. Altijd is dit weer opnieuw een leuke fase in het proces voor de regisseur en de spelers.

Het stuk is gebaseerd op een toneelstuk welke in 1944 werd verfilmd en later in 1969 opnieuw werd uitgebracht als televisiefilm.

Voor deze moordlustige komedie heeft de ervaren en enthousiaste Richard Klompenhouwer de regie in handen. Richard was enkele jaren geleden ook actief voor de vereniging en heeft er inmiddels al diverse succesvolle uitvoeringen mee gedaan.

Het stuk gaat terug in de tijd waarin naastenliefde nog heel gewoon was, het licht nog van kaarsen kwam en de mensen nog goede manieren hadden……..

In het statige huis van de familie Brouwer,, wonen twee goedwillende oude dametjes die op een hele speciale manier hun naastenliefde tonen aan alleenstaande mannen om ze te verlossen van hun eenzaamheid. Een meeslepend verhaal met veel spannende en hilarische scenes, uitgevoerd door een enthousiaste cast en regisseur, in een sfeervol decor.
Een amusant toneelstuk welke dubbel en dwars de moeite waard is om te bezoeken,
dus Kom Es Kieken…… doar kriej beslist gin spiet van!

De uitvoering vindt plaats:
Zaterdag 30 maart, aanvang 19.30 uur
Zondag   31 maart, aanvang 14.00 uur en 19.30 uur.
Locatie: Het Dorpshuus.

De inmiddels traditionele huis-aan-huis kaartverkoop vindt plaats op 23.2.2019 in Varsselder en Veldhunten, maar wie dat heeft gemist kan altijd nog terecht bij:

-Het Dorpshuus, Berghseweg 7N, 7076 AD Varsselder, Tel. 0315-630414
(tijdens openingsuren)

-Ino Zweers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Mob. tel. 06-29440380

-de kassa voor de voorstelling (indien niet uitverkocht).