Voordat het bestuur besloten had of de aanbouw/verbouwing door kon gaan, werd er al een deel van het gehele project uitgevoerd, namelijk het verduurzamen en toegankelijker maken van ’t Dorpshuus. In juli is hiermee gestart en deze werkzaamheden zijn nu op wat kleine zaken afgerond.

Voor het verduurzamen van het gebouw zijn 135 zonnepanelen met een opbrengst van ca. 40.000 kWh op het dak gelegd, is er een nieuw mechanisch (en regelbare) ventilatiesysteem in de ontmoetingsruimte geïnstalleerd evenals airco’s om deze ruimte te koelen en verwarmen. Door deze maatregelen verwachten we een forse besparing te behalen op onze maandelijkse energielasten, wat in deze tijd zeer gewenst is. De installateur van dit systeem ondersteunt ons project met een mooi sponsorbedrag waar we Panther Solar zeer dankbaar voor zijn.

Om de toegankelijkheid te verbeteren zijn de toegangsdeur en een tussendeur geautomatiseerd (voorzien van ‘corona-proof knoppen’) en zijn de klapdeuren naar de multifunctionele ruimte vervangen door schuifdeuren. De installateur van deze apparatuur steunt ons project met een mooi sponsorbedrag en daarvoor danken wij FAAC B.V. hartelijk!
Daarnaast is er een mobiel ringleidingsysteem aangeschaft wat mensen met een gehoorapparaat de mogelijkheid geeft om geluid van b.v. een voorstelling rechtstreeks op hun hoortoestel te kunnen ontvangen. Hiermee is het voor hen veel beter mogelijk om mee te doen en luisteren bij activiteiten. De mobiele rondleiding is mogelijk gemaakt door gemeente Oude IJsselstreek, Wonion en de VDVV.

Wij nodigen een ieder van harte uit om naar deze mooie verbeteringen te komen kijken.
Jammer genoeg is dit door de laatste coronamaatregelen op dit moment niet zo makkelijk, want het horecadeel van ’t Dorpshuus is voorlopig 4 weken gesloten. Het gebouw is wel gewoon geopend voor verenigingsactiviteiten die mogelijk zijn binnen de huidige coronaregels.

Onderstaand een aantal foto’s van de vernieuwingen.