Door de laatste wijzigingen in het coronabeleid van de overheid, is het vanaf 1 juni weer mogelijk om open te gaan als Dorpshuus. Vanf juli is dit mogelijk mits er een duidelijk protocol is en met inachtneming van anderhalve meter afstand tot elkaar.

De inrichting in de ontmoetingsruimte is aangepast, zodat er 1,5 meter afstand van elkaar gehouden kan worden (Alleen zitplekken, geen staanplaatsen). In de ontmoetingsruimte maken we gebruik van éénrichtingsverkeer, de ingang is de deur naast de kachel en de uitgang is de deur tegenover het mindervalidetoilet (zie onderstaande tekening). Alleen dit toilet zal in gebruik zijn voor bezoekers van de ontmoetingsruimte en na het toiletbezoek wordt gevraagd om buitenom weer naar binnen te gaan. Ook wordt de ontmoetingsruimte voorzien van looplijnen en bestickering en zal er desinfecterende handgel bij de ingang staan. Andere ruimtes kunnen ook weer worden gereserveerd zolang er in er in deze ruimtes 1,5 meter afstand gehouden kan worden op basis van zitplekken.

Ook het terras is ingericht op 1,5 meter. Hoewel hiervoor niet gereserveerd hoeft te worden, geldt wel dat als alle zitplaatsen bezet zijn het terras niet verder gebruikt kan worden. We willen alle bezoekers van het terras verzoeken om vanuit een aanwezige groep één persoon de drankjes te laten halen bij de bar. Dit voorkomt dat er teveel mensen binnen komen.

Wij werken vanaf nu voor de ruimtes binnen alleen nog op reservering. Bij gebruik van ’t Dorpshuus moet er gereserveerd worden en het aantal personen worden doorgegeven. De reservering werkt op principe van binnenkomst. Reserveert u later en is het aantal personen bereikt, kan de reservering niet worden aangenomen. Reserveren kan vanaf nu alleen nog maar door gebruik te maken van het reserveringsformulier op de dorpswebsite.  Dit is nodig voor onze administratie (bezoekersaantallen). Bij de ingang naar de gemeenschapsruimte ligt een registratieboek. We vragen iedere bezoeker hierin zijn naam en telefoonnummer op te schrijven. Dit om bij een mogelijke besmetting de GGD te ondersteunen bij een contactonderzoek.

In de tijd dat de coronamaatregelen gelden (anderhalvemetersamenleving) is het pdfhuishoudelijke reglement en een pdfspeciaal coronaprotocol van toepassing.

Hieronder vindt u een video waarin we de nieuwe regels uitleggenLooproute Dorpshuus corona