In het kerkgebouw in Varsselder-Veldhunten zal op zaterdag 28 september om 19.00 uur een Oogstdankviering worden gehouden.

De organisatie is in handen van de werkgroep “Sterk voor de Kerk”. Deze groep zet zich in om mooie zinvolle vieringen te behouden in het knusse kerkje.
Te gast voor de zang is deze keer het IPK-koor uit buurdorp Etten.
Van oudsher wordt in het najaar stil gestaan bij de vruchten die aarde en arbeid hebben voortgebracht. Wij kunnen ons de vraag stellen wat de zin is, om zo’n moment in deze tijd nog in ere te houden.
Vroeger was het oogsten nauw verbonden met de zomer en de herfst. Maar door klimaatbeheersing zoals in de kassen, worden er tegenwoordig zelfs in de koudste en donkerste maanden tomaten geplukt! Kortom, er wordt het hele jaar geoogst!

Hoe valt het woord ‘dankbaarheid’ in deze tijd? Wij kunnen toch zelf alles naar onze hand zetten?
Toch blijft het toch goed de oogst op een zinvolle en eigentijdse wijze te vieren, als moment van bezinning op werken en zorgen in de breedste zin van het woord.
Wij spannen ons in, in de hoop vruchten te mogen plukken! Op allerlei manieren. Als wij kijken naar het resultaat, dan zal de een dankbaar zijn; in de sfeer van werk, beroep, gezin loopt alles prima, terwijl de ander met problemen te kampen heeft, of zich grote zorgen maakt om de toekomst.
De Oogstdankviering is niet alleen een moment om onze dankbaarheid te delen maar óók onze vragen en zorgen. Zo kunnen wij elkaar tot steun zijn.
De kerk zal weer mooi versierd zijn met een veelheid aan producten van de oogst. Dat is elk najaar opnieuw een lust voor het oog!

Kom er gezellig bij en geniet!
De koffie en de toegang is gratis.