Back to Top

Home

Over ons
Welkom op de internetpagina van de werkgroep Sterk voor de Kerk. Hier brengen wij u graag op de hoogte van het laatste nieuws over onze geloofsgemeenschap, de gebedsvieringen, die wij door het jaar heen houden en de mogelijkheden die er binnen onze geloofsgemeenschap zijn. Deze informatie kunt u vinden onder de kopjes “mogelijkheden” en “vieringen”. We stellen ons ook graag even aan u voor. Hebt u vragen of opmerkingen, spreek ons gerust aan, volg ons op Facebook of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Het ontstaan van Sterk voor de Kerk
Het is november 2014 als de laatste reguliere weekendviering in de kerk van Varsselder-Veldhunten gehouden wordt. En hoe nu verder? Een vraag waarop niemand op dat moment een antwoord had. Over enkele weken was het Kerstmis. Hoe moest het nu met de jarenlange traditie, waarbij de kerk met Kerstmis open is en een bezoekje aan de kerststal gebracht kan worden? Enkele vrijwilligers uit onze geloofsgemeenschap vonden, dat de kerk niet donker mocht blijven tijdens de feestdagen en ze besloten de kerk toch in kerstsfeer te brengen. Dat jaar dan wel zonder de grote kerststal, maar wel met verschillende kleinere kerstgroepen én het bekende knikengeltje. Zo werd in de kersttijd ook een nieuwe werkgroep geboren.
 
Wie zijn we en wat doen we?
Na 2014 zijn er enkele wisselingen binnen de werkgroep geweest. De huidige werkgroep bestaat al weer een aantal jaren uit zes vrijwilligers. Sinds de verkoop van het kerkgebouw in 2017 heeft onze geloofsgemeenschap geen eigen locatie meer. Dankzij de fijne samenwerking met de Vereniging Kerkgebouw is het echter nog altijd mogelijk samen te komen in vieringen in Varsselder-Veldhunten.
 
Ons eerste doel is dan ook het houden van gebedsvieringen in “ons” vertrouwde kerkgebouw. Sinds de kerk van Varsselder-Veldhunten in 2017 aan de eredienst onttrokken is, is ook de toenmalige locatieraad gestopt. Daarom hebben wij er langzamerhand ook andere taken bij gekregen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schrijven van artikelen voor de Vreugdebode, het organiseren van de Actie Kerkbalans, informatieverstrekking via internet, social media, flyers. Kortom, we proberen als geloofsgemeenschap zichtbaar te blijven voor hen, die daar behoefte aan hebben. We hebben dan geen eigen kerkgebouw meer, we zijn nog wel een volwaardige geloofsgemeenschap en mogen rekenen op de steun van de parochie Maria Laetitia. Als geloofsgemeenschap blijft het mogelijk een beroep te doen op hun pastorale steun.
 
Meer informatie
Voor meer informatie over de parochie verwijzen wij u graag naar de website van Parochie Maria Laetitia www.maria-laetitia.nl
 
Hartelijke groeten,
Werkgroep “Sterk voor de Kerk”
Karin Boland - Maria Dellemann – Diane Kock – Petra Reulink – Ingrid Roes – Nelleke Wissing