Affiche Kerst 2015N copy

Fanfare St. Gregorius besluit intensief 2015 met luchtig kerstconcert.

Op zondag 20 december 2015 zorgt fanfare St. Gregorius uit Varsselder voor een lichtpuntje in de donkere dagen voor Kerstmis. Dit jaar gebeurt dit weer in het Kerkgebouw van Varsselder Veldhunten. Het concert begint om 10.30 uur en de toegang is gratis.

Op dit moment zit fanfare St. Gregorius in een bijzonder actieve periode. Op 6 en 7 November heeft het orkest twee geweldige” Music Together 4” concerten gegeven. Beide avonden waren compleet uitverkocht en het was de beloning van maanden van voorbereiding. Van de dirigent, muzikanten, slagwerkgroep, zangers(essen), bandleden en iedereen die heeft meegewerkt aan de Music Together 4 concerten, is veel gevraagd. Het resultaat mocht er zijn. Het publiek heeft genoten van het muzikale feestje op het podium.

Van deze spectaculaire happening zijn DVD opnames gemaakt. De DVD kost €15,00 en zijn nog te bestellen door middel een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar Leo Jansen, telefoon 06-10858962.

Nog maar net bijgekomen van de concerten stond op 20 en 21 november de speculaasactie op het programma. De leden zijn in Varsselder Veldhunten huis aan huis aan de deur geweest om de speculaaskoeken te verkopen. Ook de buurtplaatsen werden bezocht. De actie werd succesvol afgesloten en de opbrengsten komen ten goede aan de jeugdopleiding van de muziek verenigingen en voor de aanschaf van nieuwe instrumenten.

 

Op dit moment is het orkest volop bezig met de voorbereidingen voor het kerstconcert 2015. Omdat het kerstconcert erg kort na de Music Together 4 concerten gepland is, hebben we er voor gekozen om een gastvereniging uit te nodigen. De keuze hierbij is gevallen op gemengd koor Levertraan uit Terborg. Het koor, dat onder leiding staat van Riet Lieverdink, is bijzonder content met onze uitnodiging. Gezamenlijk met ons orkest, zullen zij er alles aan doen om er een sfeervol concert van te maken. Het koor bestaat uit ongeveer 35 zangers en zangeressen. Bijzonder is het feit dat zij alleen in de maanden waar een “r” in zit, repeteren en optreden. Vandaar de naam Levertraan. Volgens oud gebruik werd er in deze maanden ook Levertraan gebruikt. Op hun repertoire staan vrolijke en herkenbare muzieknummers. Uiteraard voor deze gelegenheid staan bekende kerstliederen op het programma.

Ook is dit jaar het jeugdorkest, onder leiding van Gerjo Seesink, weer van de partij. Dit orkest is in staat om een gedeelte van het kerstconcert voor hun rekening te nemen. Het is een lust om zien hoe enthousiast deze jonge muzikanten de kerstnummers ten gehore zullen brengen.

Nieuw dit jaar is de locatie. Dit keer is er, in overleg met Vereniging Kergebouw, gekozen voor het kerkgebouw van Varsselder Veldhunten. Een plek die bij uitstek geschikt is voor een warme kerstsfeer. Er zijn wel de nodige voorbereidingen voor nodig. Zo dient het altaar uitgebouwd te worden. Het fanfareorkest is de laatste jaren enorm gegroeid, waardoor het niet meer op het oorspronkelijke altaar past. Dit lijkt meer een luxe probleem te zijn! Er zullen voorzieningen getroffen worden om voorin de kerk plek te creëren voor het gemend koor. Ook zal de kerststal in de kerk worden opgebouwd. En natuurlijk wordt er iets geregeld om het publiek een gratis kopje koffie in de pauze aan te bieden.

Het concert wordt vanaf 10.00 uur door de midwinterhoornblazers “De Huttepiepen” angebloazen. Rondom het kerkgebouw zorgen zij voor een warm onthaal voor de bezoekers. Binnen zorgen de orkesten en het koor voor warmte met hoofdzakelijk vrolijke kerstnummers zoals een het bekende Sleigh Ride, White Christmas en een bijzonder kerstnummer waarbij het kerstverhaal tijdens het nummer vertolkt zal gaan worden.

Na het concert is er gelegenheid om onder het genot van een drankje gezellig na te praten in ’t Dorpshuus van Varsselder Veldhunten.

Bestuur, dirigent en leden van Fanfare St. Gregorius wensen U hele fijne kerstdagen en een gezond en muzikaal 2016!

Delen