Volle zaal tijdens Lente-concert Fanfare St. Gregorius.

Het Fanfareorkest o.l.v. dirigent Gerjo Seesink heeft zaterdagavond het publiek gegeven waar men voor gekomen was: lichte en ontspannende muzieknummers, waarbij het lentegevoel naar boven kwam. Vooral de voordracht van de Cupsong door jonge meiden uit het orkest kreeg veel waardering.

Ook het jeugdorkest had lichte nummers uitgekozen en de allerjongsten leerlingen uit de opleiding “Muziek maak je zelf” zorgden voor vrolijke klanken. De slagwerkgroep ging nog een stapje verder met ritmische hoogstandjes. Het niveau van deze jeugdige talenten blijft maar stijgen.

Hoogtepunt van de avond waren de huldigingen. De examenkandidaten werden in het zonnetje gezet. Zo werden Dewi (A-diploma), Jelle, Britt, Tess, Anne, Lian, Merel, Amber en Anouk (allen B-diploma), Maud en Stan (beiden C-diploma) gehuldigd voor hun behaalde resultaat. Hierna kwamen de 40-jarige jubilarissen aan bod. Karin van Arragon, Rien Klompenhouwer, Erna Helmink en Yvonne Hebbink werden door Henk Giezen van de muziekbond Gelderland Flevoland, gehuldigd voor hun jubileum. Jan Ditters werd gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap bij de muziekvereniging. Hij is woonachtig in Ulft en komt elke maandagavond trouw naar de repetitieavond in Varsselder. Hij repeteert nog altijd elke dag op zijn bariton en is voor vele jeugdleden een uitstekend voorbeeld.

Het voltallige publiek genoot van het programma en had waardering voor de geslaagde avond. Het orkest gaat zich nu helemaal richten op de twee ambitieuze ‘Music Together 4’ concerten die op 6 en 7 november van dit jaar staat gepland.

De foto's van het concert, die door Nico Marcus zijn gemaakt, zijn hier te bekijken

Jubilarissen 2015

 

 

Delen