LENTECONCERT 2015 copy

 

Fanfare St. Gregorius zoekt de Lente op

Op zaterdagavond 25 april a.s. organiseert Fanfare St. Gregorius uit Varsselder haar voorjaarsconcert in ’t Dorphuus te Varsselder Veldhunten. Ditmaal gaat de Fanfare op zoek naar de Lente. Vrolijke nummers zullen er tijdens het Lenteconcert voorbij komen. Ook het jeugdorkest en de allerjongsten uit de “Muziek maak je zelf”-groep zijn van de partij.  De gezamenlijke slagwerkgroep van de fanfare én het O.L.V. Schuttersgilde  draagt een ritmische bijdrage aan het concert.

De fanfare o.l.v. Gerjo Seesink zorgt voor een afwisselend programma. Zo wordt er nog even teruggekeken op de, door de fanfare georganiseerde, Hazes Tribute met één van de mooiste nummers van André Hazes: Zij gelooft in mij. Ook komt de jeugd aan bod met een live uitgevoerde Cupsong met zang, jongleren en acteren onder begeleiding van het orkest. Verder wordt er vooruitgekeken naar het prestigieuze Music Together 4 concert dat op 6 en 7 november 2015 staat gepland. Om een klein tipje van de sluier op te lichten word tijdens het Lente-concert het nummer “Don’t cry for me Argentina” uitgevoerd. Ditmaal instrumentaal, maar in november….? En als echte opwarmer voor Music Together 4 sluit het orkest af met het dynamische  Fanfare for the Common Man.

Het jeugdorkest fungeert nog steeds als springplank naar het grote orkest. Afgelopen twee jaar zijn maar liefst 16 leerlingen doorgestroomd. Een groot gedeelte blijft ook nog in het jeugdorkest o.l.v. Gerjo Seesink spelen.

De slagwerkgroep staat onder leiding van Collin Janssen. Naast de drie eigen werken spelen ze samen met het fanfareorkest de mars Excellence. Deze mars zal na dit optreden regelmatig tijdens optochten en concoursen te horen zijn.

De allerkleinste leerlingen nemen deel aan het muziek opleidingsprogramma “Muziek maar je zelf”. Tijdens deze opleiding leert men in korte tijd de basisbeginselen van het muziek maken en kunnen de leerlingen al snel een keuze maken met welk instrument ze verder willen. De “Muziek maak je zelf” groep, waar leerlingen uit Ulft, Etten en Varsselder mee doen, staat onder leiding van Anniek Wilbrink.

 De muziekvereniging zit op dit moment helemaal in de lift. Maar liefst 11 leerlingen zijn onlangs geslaagd voor hun A, B of C muziekdiploma. Zij worden op deze avond in het zonnetje gezet.  Verder heeft het orkest een record aantal van 45 muzikanten. Ook de oudere leden worden op deze avond in het zonnetje gezet met als hoogtepunt de huldiging van een 60 jarige jubilaris.

De toegang is gratis en het concert begint om 20.00 uur in ’t Dorpshuus, dat dit keer op het “Lente thema” is aangepast.

Delen