Jetzt gehtz los 2014

Zaterdagavond 01 November heeft Fanfare St. Gregorius een gezellig spatshop concert, onder de naam Jetzt geht’s (wieder)los, gegeven. Een avond waar populaire muziek, gezelligheid en leuke acts samenkwamen. Een geslaagde opzet waarbij de muzikanten op het podium minstens zoveel plezier en lol beleefden als het aanwezige publiek. Ook de grote groep jeugdleden hadden al gauw in de gaten hoe ze een feestje moesten gaan bouwen op het podium.

In het eerste gedeelte werden er medleys van Rob de Nijs en Bryan Adams gebracht. Vooral de nummers van Rob de Nijs lagen goed in het gehoor bij het publiek. Na het nummer Paradise van Coldplay volgde er een korte pauze.

Het tweede deel werd geopend met Dance Party, een nummer met bekende oude Nederlandstalige nummers op een bijzondere manier vertolkt. Zoals een discotempo onder “In  Holland staat een huis” en een housebeat onder “Daar was laatst een meisje loos”. Hierna volgde een solo stuk dat ditmaal gespeeld werd door de complete saxofoonsectie uit het orkest, en volgens dirigent Gerjo Seesink de beste saxofoongroep van het oosten! Bij het volgende nummer Go West werd het publiek uitgenodigd om mee te zingen, en zij lieten deze kans niet onbenut. Uit volle borst zong men “Het is stil aan de overkant” mee, dit tot grote vreugde van het orkest en dirigent. Als laatste nummer werd het nummer Lambada gespeeld met tijdens dit nummer een echte lambada dans inclusief limbo dans door de danseressen Anne en Roos.

Tijdens de 2e pauze van de avond worden de eerste bierpullen getapt en alle muzikanten hebben zich omgekleed in Tiroler outfit. Alles is klaar voor een echt feestje! 

Alles wordt uit de kast getrokken om het publiek te vermaken met de leuke  en ontspannende aspecten van het muziek maken. Humor, lachen en nummers zo spelen dat het hilarisch wordt, is het motto. Ook nog eens aangevuld met een geweldige lichtshow en een projectie van beelden en filmpjes. Bij het eerste nummer Egerländer Polka is een hoofdrol voor de trombones. Vol bravoure spelen zij en schuiven met hun trombones van links naar rechts. Tijdens het tweede nummer gaat er telkens een mobiel af, dit tot ergernis van de dirigent. De irritatie loopt zo ver op de hij de mobiel op de grond gooit en deze vervolgens verplettert onder zijn schoen. Het zo rustig begonnen walsje krijgt op deze manier een verassend eind. Hierna volgt het nummer Die Schwartze Barbara van de Duitse zanger Heino. In de aankondiging vertelde Like een lachwekkend verhaal over Barbara die rabarber heeft en hier rabarberbier van maakt en dit verkoopt in een rabarberbier-bar enz. enz. Tijdens dit gezellige nummer komt er een echte Schwartze Barbara door de zaal lopen. Hierna volgt het nummer Der Alte Dessauer. De stemming begint er nu echt in te komen. Met opzwepende klanken van de solotrompet gaat het publiek uit z’n dak.

De dorstige muzikanten uit het orkest worden op bierpullen getrakteerd en met de Borrelmedley wordt er vrolijk ingehaakt. Als toegift wordt Marmor Stein und Eisen bricht gespeeld. Ook nu zingt het publiek voltallig mee. Na het slotwoord vraagt het publiek om nog een toegift. Spontaan begint men “Het is stil aan de overkant” te zingen. Het orkest speelt hier leuk op in en het nummer wordt nogmaals gespeeld. De avond wordt verder afgesloten met een after party waarbij entertainer Gerard Willemsen voor de vrolijke noot zorgt.

Foto's, gemaakt door Nico Marcus, van deze avond zijn hier te bekijken.                                   

Delen