American Tour 1Goede belangstelling voor muzikale reis van Fanfare St. Gregorius

Tijdens het voorjaarsconcert van Fanfare St. Gregorius o.l.v. Gerjo Seesink werd het publiek meegenomen en getrakteerd op de warme klanken uit Noord- en Zuid-Amerika. Het thema Amerika stond geheel centraal op zondag 13 april in ’t Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten, waar de Fanfare een afwisselend programma afwerkte. Het publiek werd gedurende de ochtend meegenomen op een reis die dwars door de Verenigde Staten eindigde in Zuid-Amerika.

 

Het voltallige publiek was al nieuwsgierig geworden en werd bij aankomst in de zaal aangenaam verrast door de sfeervolle Amerikaanse aankleding. Op een speelse manier werden de nummers door Thijs en Julia aangekondigd. Door de geprojecteerde beelden en filmfragmenten op de achtergrond kregen de mensen in de zaal een goede indruk van de sfeer die bij de gespeelde nummers hoorde. Deze beelden en fragmenten, gemaakt door Merijn en Lotte, ondersteunden daarbij verschillende nummers. Indrukwekkend waren de beelden van de treinreis door het Wilde Westen bij het nummer Oregon en de karakteristieke filmbeelden bij het gelijknamige nummer Dances with Wolves. De hoornsolo in Horn of Plenty werd hierna vol overgave gespeeld, waarbij het orkest soliste Like Immink de ruimte gaf om te excelleren.

De slagwerkgroep o.l.v. Colin Janssen, toonde vervolgens met de eerste twee nummers aan dat het niveau ieder jaar weer vooruit gaat en gaf met enkele nieuwe nummers ten gehore dat het steeds meer uitdagingen aangaat. Hierna was het aan de jongste muzikanten om hun klanken op de blokfluit te laten horen. Op een speelse en vrolijke manier brachten zij onder leiding van Sanne Wessels, de lente al tot leven. Het jeugdorkest, dat geldt als springplank naar het ‘grote’ orkest, bracht, net als de Fanfare, Amerikaanse nummers ten gehore. Dit jeugdorkest is inmiddels aardig uitgedund, als gevolg van de doorstroming die het afgelopen jaar veel jeugdleden maakten naar het grote orkest.

Voordat de Fanfare na een korte pauze verder ging, was het eerst tijd voor de huldigingen. Maar liefst negen leerlingen werden gehuldigd om hun A, B of C-diploma. Speciale aandacht was er voor tweeling Linda en Roel Jansen, die beide gehuldigd werden vanwege hun 12,5 jarig jubileum.

Het nummer Funk Attack gaf de Fanfare de ruimte om ritmisch uit te pakken, waarbij de slagwerksolo de handen van het publiek op elkaar kreeg. Via het nummer New York, New York van Frank Sinatra werd er afgereisd naar de eindbestemming van het concert: Brazilië. Dit laatste nummer betekende het einde van een geslaagd voorjaarsconcert.

 

Hieronder foto's en korte filmfragmenten van het concert:

 

Klik hier voor foto's van het concert, gemaakt door Nico Marcus.

 

Filmfragmenten:

 

"Oregon":

 

Kort fragment uit "Dances with Wolves":

 

Drumsolo in "Funck Attack"

 

 

Delen