American tour 2014-page-001Fanfare St. Gregorius American Tour

 

Op zondag 13 april a.s. organiseert Fanfare St. Gregorius uit Varsselder haar voorjaarsconcert in ’t Dorphuus van Varsselder Veldhunten. Ditmaal gaat de Fanfare op een American tour en zal muziek uit verschillende delen van Noord- en Zuid-Amerika laten horen. Ook het jeugdorkest en de blokfluitleerlingen zijn van de partij en blijven in dit thema.  De gezamenlijke slagwerkgroep van de fanfare én het O.L.V. Schuttersgilde laat het publiek horen hoe ver hun vorderingen zijn.

 

De fanfare o.l.v. Gerjo Seesink gaat het publiek meenemen op een muzikale reis die begint in Noord Amerika met Cornfield Rock. Aan de hand van een treinreis over de Nothern Pacific Railroad neemt het orkest de luisteraars mee door het boeiende landschap van Oregon. Tijdens deze avontuurlijke reis kun je wegdromen in het verleden waarbij indianen, cowboys, goudzoekers en paarden met huifkarren de revue passeren. Het fluiten van de stoomtrein, gespeeld door de trombones, wordt met snelle ritmische passages afgewisseld. Onderweg horen we Dances with Wolves, prachtige filmmuziek met gevoelige en rustieke thema’s tegenover heftige passages die de Amerikaanse burgeroorlog illustreert.

Verderop tijdens de reis komen we Horn of Plenty tegen, een solostuk voor hoorn dat door Like Immink zal worden gespeeld. Ook is een ruimte voor een funky muziekstijl met het nummer Funk Attack met hierin een spetterende slagwerksolo. Via het nummer New York New York daalt het orkest verder naar Zuid Amerika en sluit af met de hete klanken uit Brazilië. De gehele reis wordt ondersteund door geprojecteerde en bewegende beelden.

De leerlingen van de  blokfluitgroep o.l.v. Sanne Wessels zullen deze ochtend  hun vorderingen laten horen met vrolijke deuntjes.

Het jeugdorkest fungeert nog steeds als springplank naar het grote orkest. Afgelopen twee jaar zijn maar liefst 16 leerlingen doorgestroomd. Een groot gedeelte blijft ook nog in het jeugdorkest o.l.v. Gerjo Seesink spelen. Ook zij spelen passende nummers zoals United States, Guns and Cowboys en Brazil.

De slagwerkgroep brengt o.a. een opvallend lang nummer dat prima past in het thema van deze morgen. Een compositie over de Amerikaanse prairie schildert het verhaal van het donkere deel van de VS met vreemde geluiden van wilde dieren. De jeugdige slagwerkers staan o.l.v. Colin Janssen.

 

 

Het concert begint om 10.30 uur en de zaal is speciaal voor dit concert Amerikaans aangekleed. Entree is gratis.

 

 

 

 

Delen