Sint Speculaasactie 

Succes met speculaas actie!

 

Fanfare St. Gregorius heeft een succesvolle speculaas actie achter de rug. Hoewel er nog steeds bestellingen binnen komen zijn de verkoopdagen op vrijdag 22 november en zaterdag 23 november bijzonder goed verlopen.  De actie begon op vrijdagmiddag met het inpakken van de speculazen die door bakkerij Heijermans waren gebakken. Zowel de jeugd van het fanfareorkest als de slagwerkgroep van de schuttersvereniging stonden te popelen om de speculaaskoeken in te pakken en daarna deze koeken huis aan huis aan de man te brengen. Met hulp van leden van het O.L.V. gilde begonnen de leden van het fanfare orkest vol enthousiasme aan de verkoop van de speculaaskoeken. Het doel was om  geld in te zamelen voor de jeugdopleiding van de fanfare en om de gezamenlijke slagwerkgroep van de fanfare en het O.L.V. gilde financieel te ondersteunen.

 

 

Op vrijdagmiddag werd de verkoop in Varsselder en Ulft gestart. Vrijdagavond kwamen daar de kerkdorpen Netterden en Megchelen bij.  De verkoop verliep zo voorspoedig dat er voor de zaterdag nog extra koeken besteld werden.  Zaterdag gingen de verkoop activiteiten onverstoorbaar verder, ditmaal ook in Gendringen. Alles werd uit de kast gehaald om de heerlijke koeken te verkopen.  Zelfs zingend aan de voordeur, werden de koeken aangeprezen. Hoogtepunt was het toevallige treffen met Sinterklaas en zijn Pieten. Ook Sinterklaas werd speculaas aangeboden. Hij was helemaal in zijn nopjes, maar had wel een kritische noot:  “Natuurlijk koop ik die heerlijke speculaas koeken, maar om te hiermee te strooien, dat is toch wel lastig... Ik heb dan liever pepernoten!”.

 

Zaterdagmiddag was het einde van de speculaas actie. Voor degene die niet thuis waren of die toch nog graag speculaas willen bestellen zijn er nog mogelijkheden. Zij kunnen contact opnemen met Henri Hebbink tel. 06-22619426. Fanfare St. Gregorius bedankt iedereen die de speculaas heeft gekocht en hiermee de jeugdafdeling van de muziekvereniging heeft ondersteund. 

 

Delen