Het jaarlijks zomeravondconcert van de muziekvereniging in Varsselder is op 4 juli om 19:00 uur. Naast gezelligheid, ontspannende muziek en afsluiting van het verenigingsseizoen is er een extra toevoeging aan het concert. Leerlingen van de basisschool Pius X spelen enkele nummers mee. Dus een  “Mini Music Together”.  Dit gaat gebeuren op het terras van ’t Dorpshuus in Varsselder Veldhunten.

Sinds een aantal weken is de muziekvereniging gestart met een muziekproject op de basisschool in Varsselder Veldhunten. Het is een samenwerking tussen de basisschool, de muziekdocent vanuit de muziekschool, en de fanfare. Het project bestaat uit zeven klassikale lessen waarbij kinderen een bugel of trompet leren bespelen. Op dit moment is er een enthousiaste groep van 14 kinderen die hun ingestudeerde muziekstukken samen met het fanfareorkest ten gehore zullen brengen tijdens het zomeravondconcert. Op deze manier hoopt de muziekvereniging de jeugd uit ons dorp kennis te laten maken met de fanfare. Bijzonder is dat alle kinderen van de Pius X een rol zullen spelen tijdens het concert. Tijdens de reguliere muzieklessen, die de docent van de muziekschool verzorgt, zullen zij ook verschillende percussie en mondharmonicapartijen instuderen die zij tijdens het concert laten horen.

Het fanfareorkest, o.l.v. Gerjo Seesink, zal deze avond voor pure ontspannende en vooral luchtige muziek zorgen. De muzikanten hebben mooi zomerweer besteld, maar mochten de weersomstandigheden minder gunstig zijn, wordt er binnen een “terras” gecreëerd.

Na afloop van dit Mini Music Together concert is er ruim gelegenheid om alvast te proosten op de komende zomervakantie. De toegang is gratis.

Mini Music Zomerconcert 2022 copy

PR 2022 2