Op zondag 21 april a.s. organiseert Fanfare St. Gregorius uit Varsselder haar voorjaarsconcert in ’t Dorphuus van Varsselder Veldhunten.

Ditmaal gaat de Fanfare op musicaltour en zal muziek uit verschillende musicals laten horen. Ook het jeugdorkest en de blokfluitleerlingen zijn van de partij. Na een geslaagde start van de gezamenlijke slagwerkgroep van de fanfare het O.L.V. Schuttersgilde gaan de slagwerkers laten horen hoe ver hun vorderingen zijn.
 

De fanfare gaat het publiek meenemen op een musicaltour. Ditmaal gaat het publiek niet alleen luisteren naar de muziek, maar bij elk muziekstuk zullen er passende beelden geprojecteerd worden. Erg toepasselijk voor deze tijd begint de fanfare met een medley uit de rockmusical Jesus Christ Superstar. Hierna Annie, Highlights from the Musical dat wordt gevolgd door het kleurrijke Joseph. Vrolijke muzieknummers waarbij aan het einde een muzikaal feestje wordt gebouwd.
De blokfluitgroep bestaande uit Jurre, Marloes en Linde zijn druk bezig om de grondbeginselen van de muziek onder de knie te krijgen. O.l.v. Anouk Wissing en met de methode “muziek maak je zelf” laten zij hun eerste liedjes horen.
Het jeugdorkest heeft wederom grote stappen vooruit gemaakt. Niet alleen in muzikale zin maar ook in omvang. Inmiddels is het orkest gegroeid naar een volwaardig orkest dat o.l.v. Gerjo Seesink vol enthousiasme op het podium speelt. Deze jonge talenten krijgen steeds meer ervaring en zelfs het indrukwekkende podium met lichtinstallatie krijgt de hechte groep niet zenuwachtig. Lekkere popmuziek hebben zij op het repertoire.
De slagwerkgroep gaat verder op de ingeslagen weg waar zij vorig jaar op zijn begonnen. De invloeden van instructeur Colin Janssen zijn steeds meer hoorbaar en het niveau vormt een stijgende lijn. Met o.a. Bongo de Janeiro en Holiday for Drums worden met opzwepende en temperamentvolle drumklanken de zaal gevuld.
Na een korte pauze vervolgt de fanfare met hun musicaltour.
En hoe vrolijk kun je beginnen met A Brand New Day uit The Wiz of Oz van o.a. Michael Jackson en Diana Ross. Na het ingetogen gedeelte uit de Lion King sluit het orkest af met een spetterende medley uit Grease. Rock & Roll van John Travolta en Olivia Newton John op z’n best. Het concert begint om 10.30 uur en de toegang is gratis.

Klik hier voor het affiche.Delen