Zondag 21 april nam Fanfare St. Gregorius o.l.v. Gerjo Seesink het publiek mee naar diverse musicals met haar Musicaltour.

Medleys uit onder meer Grease,  rockmusical Jesus Christ Superstar en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat werden enthousiast vertolkt. Aanvullende geprojecteerde beelden en video’s zorgden voor een spetterende entourage. De zaal van ’t Dorpshuus in Varsselder Veldhunten was tot de laatste plek bezet en het publiek wist de opzet van het concert te waarderen.

De blokfluitgroep o.l.v. Anouk Wissing liet op een speelse manier hun eerste muzikale noten horen. Ook voor het Jeugdorkest o.l.v. Gerjo Seesink en de gezamenlijke slagwerkgroep o.l.v. Colin Janssen was veel aandacht. Op het indrukwekkende podium, compleet met lichtshow en geprojecteerd beeldmateriaal werd een verzorgd concert gegeven. Opvallend was dat maar liefst 16 leerlingen waren geslaagd voor hun muziekexamen en dat zij tijdens het concert gehuldigd werden.

Hoogtepunt van deze ochtend was de huldiging van 73- jarige Bernard Ketelaar. Hij is zestig jaar lid van de muziekvereniging. Via zijn vader, oud-voorzitter, kwam Bernard in aanraking  met muziek en als dertienjarige blies hij op trompet mee tijdens zijn eerste concert. Via omzwervingen op bugel en hoorn kwam hij terecht bij de saxofoon. Ook dit instrument heeft hij geheel zichzelf eigen weten te maken en ook werd er enkele keren aan een solistenconcours mee gedaan. De laatste jaren blies Bernard op de bariton saxofoon. Tot 2011 heeft hij fanatiek zijn partijen geblazen tot hij vanwege gezondheidsklachten niet meer verder kon. Bernard bleef trouw lid en nauw  betrokken bij het orkest en de vereniging.
Door een vertegenwoordiger van de Koninklijk Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen werd Bernard Ketelaar gehuldigd voor zijn zestig jarig lidmaatschap en zijn verdienstelijkheden voor Fanfare St. Gregorius.

Foto's van Musical - Tour zijn 
hier te bekijken. Met dank aan Nico Marcus.

Delen