Fanfareorkest St. Gregorius uit Varsselder in nieuwe kleding.

Zaterdagavond 13 april gaf fanfare St. Gregorius haar lenteconcert. ’t Dorpshuus in Varsselder Veldhunten was tot de laatste zitplaats bezet. De opening van deze avond was een bijzondere. “Showtime” was ditmaal niet de titel van een muziekwerk, maar van het showen van de nieuwe kleding van de muzikanten. Als echte modellen liepen de orkestleden van achter uit de zaal naar het podium via een denkbeeldige catwalk. Het traditionele uniform heeft plaats gemaakt voor een moderne broek en passende blouse. De aankondiging van de show werd verzorgd door presentatrice  Nelleke Wissing, die voor deze gelegenheid getogen was in het oudste muziekuniform waar de fanfare in 1953 mee begon. Verder was de zaal aangekleed met oude muziekuniformen uit de geschiedenis van de muziekvereniging en sfeervol aangevuld met alles wat met lente te maken had.

Tijdens het gevarieerde programma was een bijzondere plek gereserveerd voor Sabien Jansen die met haar solo op bariton beoordeeld werd door de muziek commissie van de Muziekschool. Met het nummer Facedown, begeleid door het orkest, slaagde zij met een negen, op deze avond voor het praktijk D-examen.

Naast Sabien werden Dewi Sprenkeler voor het C examen, Senne Ditters en  Merle Kuster voor hun B examen  en Femke Bruins voor haar A examen  gehuldigd.  Tenslotte werden Jeanette Fisser, Erik Jansen en Patrick van Loon  gehuldigd voor hun 40 jarig jubileum.  Een verrassing was er voor voorzitter Maarten Wijkamp.  Ditmaal werd hijzelf in het zonnetje gezet voor zijn 25 jarig jubileum. De club van honderd schonk muziekvereniging St. Gregorius een cheque van € 2000,00. Daar mee kon de fanfare hun nieuwe outfit compleet maken met een bijpassende jas.

Zowel het  jeugdorkest als het fanfare orkest speelden  hun nummers met veel enthousiasme waarbij het geheel met mooie sfeerverlichting en geprojecteerd beelden compleet werd gemaakt. Een geslaagde avond waar het publiek zichtbaar van genoot.

De foto's van deze avond zijn HIER te bekijken. Gemaakt door Nico Marcus.

Lenteconcert 2019