Showtime tijdens lenteconcert fanfare St. Gregorius.
Op zaterdagavond 13 april a.s. geeft Fanfare St. Gregorius uit Varsselder Veldhunten haar voorjaarsconcert. Onder leiding van Gerjo Seesink neemt het orkest het publiek mee op een muzikale reis. Ook het jeugdorkest zal deelnemen aan deze gevarieerde muziekavond.


Wat het meest zal opvallen tijdens deze avond is de nieuwe kleding van de muzikanten. De vereniging heeft afscheid genomen van het traditionele uniform en heeft gekozen voor moderne kleding. Met een hedendaagse donkerblauwe broek en een passende lichtblauwe blouse is het orkest geheel in het nieuw gestoken. Dit zal op een bijzondere manier geshowd worden.
Het muzikale programma bestaat voor een gedeelte uit nummers welke het orkest onlangs heeft gespeeld tijdens het geslaagde uitwisselings concert met naamgenoot Fanfarekorps St. Gregorius uit Giesbeek. Een dynamische Gloria Estefan medley en het bombastische Mother Earth van Whitin Temptation waren hoogtepunten uit dat concert en deze nummers zullen nu ook de revue passeren. Ook Baba Yetu wordt gespeeld. Het lied werd geschreven als titelnummer van het computerspel Civilization IV. Onlangs oogstte het Ettens Mannenkoor in het Amphion Theater succes met dit nummer.

Bijzonder wordt het optreden van solist Sabien Jansen. Begeleid door het fanfare orkest speelt zij op bariton het nummer Facedown. Tijdens dit optreden zal Sabien door de examencommissie van de muziekschool beoordeeld worden voor haar D-examen. Het jeugdorkest, dat ook onder leiding van Gerjo Seesink speelt, zal deze avond zorgen voor vrolijke en aanstekelijke muziek. Deze enthousiaste en jonge muzikanten gaan met hun muziek op de Amerikaanse toer.


Na afloop van het concert kan men, onder het genot van een drankje, gezellig napraten. Om 20:00 uur begint de show in ‘t Dorpshuus en de toegang is gratis.

Lenteconcert 2019 1