Oranje Comité Varsselder

 

 Foto550-FI7LV6ZMFoto550-XHPMA4BU

 

Welkom op de site van het Oranje Comité Varsselder.

Ieder jaar organiseren wij een leuke ochtend met spelletjes en plezier voor alle kinderen uit het dorp, tijdens Koninginnedag.

 

Dit jaar zal het voor het eerst op de nieuwe datum van Koningsdag zijn; 26 april omdat 27 april op een zondag valt.

We beginnen met een optocht met versierde fietsen, skelters, kinderwagens, steppen enz. door het dorp. Hiervoor kunnen we altijd rekenen op de muzikale medewerking van fanfare St. Gregorius en het OLVG. Bij de oranjeboom aan de Leemlandseweg wordt dan een vendelhulde gebracht.

Voor deze activiteiten mogen wij gebruikmaken van ons mooie Dorpshuus en het voetbalveld. Het Oranje Comité heeft zelf een aantal spelletjes/attributen die we kunnen gebruiken voor deze ochtend. Er wordt een springkussen gehuurd, er rijdt een tractor met huifkar, voor de kinderen is er wat te lekkers en er is voldoende limonade om te drinken.

Nieuw dit jaar; een schietbaan m.m.v. Schietvereniging V.S.V.

 

Ook dit jaar wordt er een jeugd disco georganiseerd voor jongeren van 12 tot 16 jaar. DJ Kevin Hearts komt in het Dorpshuus draaien van 19.30 uur tot 23.30 uur. 

 

Om deze dag te kunnen bekostigen, zijn wij geheel afhankelijk van sponsors. Het is daarom ontzettend fijn dat de locale ondernemers ieder jaar bereid zijn een bijdrage hiervoor te geven.

 

In 2013 hebben wij een Koningslinde geplant bij de nieuwe parkeerplaats van het Dorpshuus. Deze boomis beschikbaar gesteld door Gemeent Oude IJsselstreek.

Op 26 april 2013 hebben we met alle schoolkinderen een koker in de grond gestopt bij de Koningslinde, voorzien van tekeningen van de kinderen.

Inmiddels is deze plek voorzien van een prachtige bank en beplanting.

 

Foto550-EIW8UUBF