9M4A3912G.W.V.V. heeft vanmiddag met 1-0 gewonnen van FC Eibergen. In de 1e helft kwamen van beide teams weinig mogelijkheden om op voorsprong te komen. GWVV was de beter spelende ploeg maar FC Eibergen was het gevaarlijkst. Al in de 1e minuut kreeg GWVV de eerste kans maar de bal werd door Cas de Neling voorlangs geschoten. Het spel speelde zich in de 1e helft voornamelijk af tussen de beide 16-meter lijnen. Fc Eibergen was het gevaarlijkst op de momenten dat de bal diep werd gespeeld, zo ontstond in de 16e minuut dan ook de kans voor Fc Eibergen. Sven te Kaat wist deze goed te redden waardoor de brilstand bleef staan. In de 36e minuut ontstond een soortgelijke actie, door het snel anticiperen op de situatie wist Lars Hendrixen de bal vanaf de doellijn tot corner te verwerken. In de 40e minuut komt GWVV dicht bij een treffer nadat een hoog ingezette vrij trap vanaf rechts door Ron Prinsen op goal wordt geschoten. Niels Schweckhorst die zich in de baan van het schot bevindt toucheert de bal waardoor dat de inkomende Merijn van Arragon binnen schiet. De goal wordt echter geannuleerd omdat Niels zich in buitenspelpositie bevond. In de 44e minuut weet FC Eibergen wederom gevaarlijk te worden maar ook hier weet keeper Sven te Kaat goed te pareren waardoor dat de teams met een 0-0 stand de kleedkamers binnen gaan. Na de rust weet GWVV meer druk te zetten waardoor FC Eibergen minder aan het voetballen toekomt. In de 50e minuut denkt Dominiek Seinhorst de keeper te verschalken met een stiftbal maar de keeper is op tijd terug na een voorafgaande actie. Hierna krijgt GWVV meer kansjes maar de vrije trap die Ron Prinsen vanaf links aflevert gaat net voorbij de 2e paal aan het doel langszij. Hierna komt FC Eibergen met een schot die maar net voor langs gaat. GWVV gaat dan op een andere wijze voetballen en probeert gevaar te stichten via de zijkanten. Het inbrengen aan de rechtervleugel van Jochem Geerts brengt meer 'schwung' in het GWVV spel en resulteert in de 71e minuut dan ook in de 1-0 voor GWVV. Een hoge afdraaiende haarscherpe voorzet vanaf rechts door Ron Prinsen wordt door Cas de Neling heel lekker binnengekopt. In de 73e minuut wordt een hoge vrije trap vanaf rechts wederom gekopt door Cas de Neling maar deze gaat net voorbij het doel. Ook in de 78e minuut is het wederom Cas de Neling die gevaar sticht in de Eibergse defensie, zijn omhaal gaat maar net naast. Hierna probeert Fc Eibergen nog wel mondjesmaat tegengas te geven maar dit resulteert niet in de gelijkmaker waardoor dat GWVV terecht de 1-0 overwinning pakt.

De 1e helft van de competitie zit er op. Na de winterstop zal GWVV 1 op 28 januari de competitie hervatten tegen koploper Reunie op sportpark De Wildbaan aanvang 14:00 uur.

Kijk hier voor de foto's van deze wedstrijd.